Белгийската полиция е открила крупна сума в евро в дома на

...
Белгийската полиция е открила крупна сума в евро в дома на
Коментари Харесай

Полицията откри голяма сума в евро в дома на сина на евродепутат, замесен в Катаргейт

Белгийската полиция е разкрила крупна сума в евро в дома на Уго Лемер, наследник на евродепутата Мария Арена , както първо заяви белгийският вестник Le Soir и бе доказано от белгийската прокуратура, написа " Политико ".

Арена, въпреки и забъркана в корупционния скандал, прочут като Катаргейт, след обиски през юли в домовете на нея и фамилията й, остава необвинена. Но последните разкрития демонстрират, че следователите, отговарящи за случая Катаргейт, са разкрили огромна сума пари по време на претърсването на дома на сина й през юли.

Твърди се, че Арена е отворила вратата на жилището на сина си, прилежащ на нейния, където полицейските чиновници са разкрили 280 000 евро в брой , съгласно Le Soir. До момента не е открита връзка сред паричните средства и корупционни действия, свързани с непозната страна.

Помолена да разяснява обиска и сумата на иззетите пари, белгийската прокуратура отхвърли да даде спомагателна информация, само че съобщи, че " не утвърждава всяко приключване на информация по този случай ".

Белгийският евродепутат Мария Арена беше непосредствен помощник на забъркания в Катаргейт Пиер Антонио Панцери , някогашен италиански евродепутат, който призна виновността си в съглашение с прокуратурата Арена разказа връзките им като " професионално другарство ", а Панцери непрестанно настояваше за нейната непорочност. Арена поредно декларира, че е почтена и не е забъркана в абсурда с подкупите.

Арена напусна ролята си на началник на комисията за човешките права в Европейския парламент през януари, откакто " Политико " разкри, че тя не е заявила, че е приела безвъзмездни полети и настаняване от Катар.
 Полицията нахлу в офисите на двама обвинени по Катаргейт евродепутати
Полицията нахлу в офисите на двама обвинени по Катаргейт евродепутати

Двамата евродепутати бяха изключени от групата на социалистите и демократите след арестите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР